Frase celebre

Solo hay dos cosas infinitas: el universo y la estupidez humana. Y del universo no estoy tan seguro.
-Albert Einstein-

dimecres, 25 de gener de 2017

Activitat 13. Les constel·lacions

1. Què és una constel·lació? Quin origen tenen (qui les va descobrir)?
Una constelació és un conjunt d'estrelles o de planetes que brillen en el cel i fan una forma. Tenen l'origen el 4000 aC ja que els gregs i egipcis ja en parlaven.
2. Digues el nom de 4 constel·lacions i adjunta-hi una imatge.
Corb                                                                           Drac

Fènix                                                                                                          Llebre


                         
                                             
3. Busca i copia la llegenda d'una de les quatre constel·lacions anteriors.
Apol·lo va estar un dia tan enamorat de la princesa Coronis filla de rei Flègias, que va confiar a un corb blanc la cura de vetllar per ella. Però un dia el corb va descuidar la seva vigilància, i Coronis es va deixar seduir per un mortal anomenat Isquis. Quan Apol·lo es va assabentar d’això es va enfurismar, i es va posar tan gelós que va manar a la seva germana Àrtemis d’acabar amb la vida de la jove. Àrtemis així ho va fer, i va matar la jove clavant-li una fletxa en ple pit. Però quan estava a punt de morir, Coronis va reconèixer que esperava un nen d’Apol·lo, des del dia que es van trobar al riu i el déu es va enamorar d’ella. El nen va ser salvat des del ventre per Apol·lo, se’l va anomenar Asclepi (el que seria déu de la Medicina) i va ser confiat, com molts altres herois i semidéus, al Centaure Quiró. I com a càstig per la seva negligència, el déu va cremar al corb i el seu plomatge es va tornar negre per sempre. Des de llavors l’au és associada a les males notícies. Es diu que si se l’escolta gratllar vol dir que la mort és aprop, o si es posa sobre una teulada, vol dir que la malaltia envairà aquesta casa.

4. Com podem trobar, d'un manera fàcil, les constel·lacions? Ens poden servir per orientar-nos?
Les constel·lacions són facils de trobar perquè de nit es poden veure bastant bè. La osa major ens pot fer de bruixola perquè sempre apunta al nord.

5. Ara sí, escriu una història (com a mínim 300 paraules) relacionada amb les constel·lacions que has mencionat anteriorment.
Hi havia una vegada, quan encara les persones ni parlaven, hi havia 4 representacions de la vida a la terra: el corb (simbol de mala sort i de ser mala gent), el drac (simbol de poder i elegancia), el fènix (simbol de la vida i la determinació) i la llebre (simbol de la benevolença i la covardia) i les 4 estaven en perfecta armonia, però al cap de milers anys els humans van decidir que matant al corb pararien tota la violencia, els humans (estupids de mena) van matar el corb, fent que es trascendis a les estrelles, la resta de representacions en saber-ho es van enfurismar, però no podien tornar-lo a la vida però van demanar-lis a ELLS que fessin alguna cosa, i ELLS van fer que la harmonia es girès al revés, ho sigui, el corb mort va augmentar el seu poder i va fer que la gent estigues en una epòca de guerres.
Quan van passar moltes generacions, per retornar la harmonia la resta de representacions es van suicidar i aixi va tornar la harmonia. Però com que el fènix va morir i anar a les estrelles, va poder resucitar la resta de representacions, però ell i el drac es van haver d'amagar perquè els humans ja havien perdut la cultura de les representacions i els podien asustar.


I aquesta és la historia de les quatre consel·lacions (feta per mi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada